Archive for » maart, 2015 «

Gedigitaliseerde VHS videoband ‘Het Noordzeekanaal van Amsterdam naar Zee’

Voor het archief van RWS digitaliseerden wij een groot aantal videobanden, die men niet meer kon bekijken omdat de aparatuur defect was geraakt. Dit is een voorbeeld van een gedigitaliseerde VHS-band door Cinepro Fimscanning

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
“Stop Thief!”, 9,5mm Pathéscope slapstick

Slapstick zoals slapstick hoort te zijn. Op het doosje staat geschreven: Stop Thief! Nadere informatie omtrent dit slapstickfilmpje op 9,5mm volgt wanneer we deze gevonden hebben. We hebben dit filmpje voor u gedigitaliseerd, gerestaureerd en gemonteerd met muziek van The Arcadia Peacock Orchestra Of St. Louis met het nummer “Ain’t You Ashamed”, afkomstig van een Edison Cylinder uit 1924.

 filmdoosje-stop-thief

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Mapping Australië (Cartografie in 1966)

Deze film was vrijwel volledig naar rood aan het verkleuren en met kleurenbijstelling zijn weer een beetje de verdwijnende kleuren naar boven gehaald. Het naar rood verkleuren komt, omdat we hier te maken hebben met een duplicaatfilm. Duplicaatfilms werden meestal met goedkopere vloeistoffen ontwikkeld waardoor de film de kleuren niet vasthoudt. Dit is geheel te wijten aan de soort vloeistof. Films verkleuren vaak naar rood en we hebben bij dia’s inmiddels gezien dat deze verkleuren naar blauw. Het ligt er aan in welk stadium de verkleuring is.

An Australian Commenwealth Film Unit production for the Department of national Development. An Australian National Film Board production from the News and Information Bureau.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off