Archive for the Category »Voorbeeldfilms «

Clearway to progress, about the IJmuiden locks

Een film over het Noordzee Kanaal en de uitgevoerde verbeteringen aan en bij de haven ingang IJmuiden in de periode 1960-1967. Het bijzondere van deze versie is, dat de Nederlandse 16mm versie verloren is gegaan. Echter, heel toevallig dook er een videoband op waarvan de videobeelden bijzonder slecht waren, maar het geluid wél prima was. Met de Engelse 16mm versie en de Nederlandse soundtrack is vervolgens deze versie gemaakt. Hieronder vindt u de Engelse versie.

A film about the North-Sea-Canal and the improvements being carried out in the Harbour Entrance at IJmuiden in the years 1960-1967.
Originally a 16mm movie with an English soundtrack.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Nuenen, het dorp waar ik geboren ben, een Piet Prinsen film

Via een schenking ontving Filmcollectief, waar Cinepro mee samenwerkt, een aantal films die gemaakt zijn door Piet Prinsen, een enthousiast cineast die veel filmde op 16mm. Dit betreft een aantal zeer waardevolle historische films die Cinepro gaat digitaliseren en gaat publiceren op internet. Daarna gaan de films naar een archiefdienst. Geniet U even van de film “Nuenen, het dorp waar ik geboren ben”
Een Piet Prinsen film

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Circuit Park Zandvoort – Marlboro Masters DEMO 10-08-2002

Hier vindt u een voorbeeld van een door Cinepro overgezette DigibetaCam videoband.
DigiBetaCam banden worden veelvuldig gebruikt als een zg. mastertape. Cinepro bezit enkele DigiBetaCam spelers die drie verschillende typen DigiBetaCam banden kunnen afspelen. We plaatsen de bestanden voor u op een afspeelbare DVD, op een USB-stick of harddisk in het formaat wat u wilt.
Wij kunnen ook MOV ProRes aanleveren.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off

Via de familie Kransen ontving Cinepro een aantal historisch interessante films van Zandvoort.
Deze film is gemaakt door Ed kransen en het is een Oldtimer-dag op het Circuit van Zandvoort in 1962

8mm Filmdigitalisatie: www.cinepro.nl
Nabewerking: Cor Draijer

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Ceremonie na het overlijden van Mao Zedong

Nadat hij als leider van de Communistische Partij van China in 1949 de Volksrepubliek China uitriep, regeerde Mao Zedong het land gedurende 27 jaar op dictatoriale wijze. Hij overleed op 9 september 1976. Deze film geeft een impressie van de periode dat Mao Zedong is opgebaard en het verdriet wat de Chinezen hadden na het overlijden van hun geliefde leider. Transfer van 16mm door www.cinepro.nl.

Deze film ontving Cinepro nadat er door iemand een oproep was geplaatst op facebook, dat er een projector was gevonden op een zolder waarbij deze film zat. De projector werkte niet meer. Cinepro heeft deze film overgezet en het resultaat kunt u hier bekijken. Het was een duplicaat-film. Dit zijn film-kopieën die al snel naar rood aan het verkleuren zijn. Deze film was heel erg rood verkleurd maar met de digitale technieken heeft Cinepro toch nog andere kleuren weten terug te brengen in de film.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Bloemencorso in de bollenstreek

Bloemencorso in de bollenstreek, gefilmd door Anton Bakels.
Jaartal vooralsnog onbekend

Advertentie Bakels

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
The Grand Prix from Zandvoort, Holland in 1962 and 1961

Deze 16mm filmbeelden kreeg Cinepro van wijlen Ton Bakels. Het laat de Grand prix van Zandvoort van 1962 en daarna 1961 zien. Met als speciale gast Prins Bernhard en zijn dochter Prinses Irene.

The Grand Prix from Zandvoort in 1962. With special guests Prince Bernhard and daughter Princess Irene. Filmed on 16mm by Mr. Anton Bakels in Agfa Color.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Nederlands Indië – Tandjong Priok, Batavia

Deze film is enige tijd geleden boven water gekomen na een zolderopruiming. De film is na conversie en digitaal reinigen (spikkels en strepen verwijderen) vervolgens gemonteerd met toepasselijke muziek en het beeld zoveel als mogelijk intact gelaten. In het Nederlands-Indië was ook een badplaats met de naam Zandvoort. Veel kijkplezier!

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Gedigitaliseerde VHS videoband ‘Het Noordzeekanaal van Amsterdam naar Zee’

Voor het archief van RWS digitaliseerden wij een groot aantal videobanden, die men niet meer kon bekijken omdat de aparatuur defect was geraakt. Dit is een voorbeeld van een gedigitaliseerde VHS-band door Cinepro Fimscanning

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
“Stop Thief!”, 9,5mm Pathéscope slapstick

Slapstick zoals slapstick hoort te zijn. Op het doosje staat geschreven: Stop Thief! Nadere informatie omtrent dit slapstickfilmpje op 9,5mm volgt wanneer we deze gevonden hebben. We hebben dit filmpje voor u gedigitaliseerd, gerestaureerd en gemonteerd met muziek van The Arcadia Peacock Orchestra Of St. Louis met het nummer “Ain’t You Ashamed”, afkomstig van een Edison Cylinder uit 1924.

 filmdoosje-stop-thief

Category: Voorbeeldfilms  Comments off