Ceremonie na het overlijden van Mao Zedong

Nadat hij als leider van de Communistische Partij van China in 1949 de Volksrepubliek China uitriep, regeerde Mao Zedong het land gedurende 27 jaar op dictatoriale wijze. Hij overleed op 9 september 1976. Deze film geeft een impressie van de periode dat Mao Zedong is opgebaard en het verdriet wat de Chinezen hadden na het overlijden van hun geliefde leider. Transfer van 16mm door www.cinepro.nl.

Deze film ontving Cinepro nadat er door iemand een oproep was geplaatst op facebook, dat er een projector was gevonden op een zolder waarbij deze film zat. De projector werkte niet meer. Cinepro heeft deze film overgezet en het resultaat kunt u hier bekijken. Het was een duplicaat-film. Dit zijn film-kopie├źn die al snel naar rood aan het verkleuren zijn. Deze film was heel erg rood verkleurd maar met de digitale technieken heeft Cinepro toch nog andere kleuren weten terug te brengen in de film.

Category: Voorbeeldfilms
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.