Mapping Australië (Cartografie in 1966)

Deze film was vrijwel volledig naar rood aan het verkleuren en met kleurenbijstelling zijn weer een beetje de verdwijnende kleuren naar boven gehaald. Het naar rood verkleuren komt, omdat we hier te maken hebben met een duplicaatfilm. Duplicaatfilms werden meestal met goedkopere vloeistoffen ontwikkeld waardoor de film de kleuren niet vasthoudt. Dit is geheel te wijten aan de soort vloeistof. Films verkleuren vaak naar rood en we hebben bij dia’s inmiddels gezien dat deze verkleuren naar blauw. Het ligt er aan in welk stadium de verkleuring is.

An Australian Commenwealth Film Unit production for the Department of national Development. An Australian National Film Board production from the News and Information Bureau.

Category: Voorbeeldfilms
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.