Tramongeluk op 22-08-1949 met Boedapester B 455 en werkwagen A 1052

Dubbel 8 filmpje van de ravage van een frontale botsing tussen twee trams in Zandvoort. Een werktram reed op het spoor richting Haarlem. De bestuurder van eenĀ uit Zandvoort komende tram had te laat in de gaten dat zijn spoor bezet was door die werktram (er was geen kennis van de aanwezigheid gegeven) en botste er in volle vaart tegenaan. De voorop rijdende Boedapester B 455 was licht beschadigd, de werkwagen A 1052 echter was total loss en werd in november 1949 aan de Leidsevaart gesloopt.

Met hartelijke dank aan de heer L.J.P. Albers van het NZH Vervoers Museum aan de Leidsevaart in Haarlem, die deze informatie heeft weten te achterhalen.

Category: Voorbeeldfilms
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.