Amsterdam in 1958 en 1959

Oude gedigitaliseerde 8mm beelden van Amsterdam. We zien diverse shots van Amsterdam, o.a. intocht Sint Nicolaas 1958, buitenlandse geparkeerde auto’s, de nachtreclame van het city theater voor de film “De trottoirs van Chicago”, een korte blik op de havenactiviteiten en een (heel) kort shot van Artis. Dit materiaal was afgekeurd en nooit gebruikt voor een familiefilm. Na ruim 60 jaar is het toch wel leuk om deze nostalgische en inmiddels historische beelden te zien.

De muziek is van:

Ramses Shaffy – Halleluja Amsterdam
Frans van Schaik – Aan de voet van die oude Wester
Johnny Jordaan en Tante leen – Aan de Amsterdamse grachten

Met dank aan Filmcollectief voor het plaatsen op YouTube.

Category: Voorbeeldfilms
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.