Een palmolieplantage in de jungle van Suriname (orig.16mm film)

Deze film¬†“Een palmolieplantage in de jungle van Suriname”¬†laat de verwezenlijking zien van de Victoria Palmolie Plantage. In 1969 werd in Victoria aan de Surinamerivier begonnen met het aanleggen van een palmolieplantage en vijf jaar later werd er een palmoliefabriek in gebruik genomen. Niet veel later werd er ook een raffinaderij neergezet voor de verwerking van ruwe palmolie. Deze film laat zien hoe de plantage werd opgezet, hoe de fabriek werd gebouwd en in werking was met als doel de economie van Suriname te stimuleren en Suriname te voorzien van de broodnodige deviezen. Afkomstig uit het IISG-archief waar zich de archieven bevinden van de HVA, de Handels Vereniging Amsterdam. Victoria, een palmonderneming – 16 mm., kleur & geluid, Nederlands Locatie: Suriname, oliepalmplantage BG F2/902-904

 

Category: Voorbeeldfilms
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
One Response
  1. Kandal Masaki schreef:

    Hee, wat leuk deze beelden eens te zien. Ik heb vroeger een buurman gehad in Amsterdam die het maar bleef hebben over dat dit project uiteindelijk ten onder is gegaan aan een insectenplaag. Maar wat een fantastische beelden en dan bedoel ik dus de kwaliteit van de digitalisatie. Ongelooflijk dat dit van 16mm afkomstig is en prachtig hoe de beelden zijn geschoond van hinderlijke spikkeltjes. Succes met jullie bedrijf!

    Kandal