Archive for » april 15th, 2011«

Wandelpark Kostverloren in de jaren ’30

Wandelpark Kostverloren in de jaren ’30. We zien beelden van kalkoenen, vogels en aapjes in het Kostverlorenpark Zandvoort, dat voor de Tweede Wereldoorlog een speeltuin met dierenparkje was. Met dank aan Filmcollectief voor het plaatsen op YouTube.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Amsterdam in 1958 en 1959

Oude gedigitaliseerde 8mm beelden van Amsterdam. We zien diverse shots van Amsterdam, o.a. intocht Sint Nicolaas 1958, buitenlandse geparkeerde auto’s, de nachtreclame van het city theater voor de film “De trottoirs van Chicago”, een korte blik op de havenactiviteiten en een (heel) kort shot van Artis. Dit materiaal was afgekeurd en nooit gebruikt voor een familiefilm. Na ruim 60 jaar is het toch wel leuk om deze nostalgische en inmiddels historische beelden te zien.

De muziek is van:

Ramses Shaffy – Halleluja Amsterdam
Frans van Schaik – Aan de voet van die oude Wester
Johnny Jordaan en Tante leen – Aan de Amsterdamse grachten

Met dank aan Filmcollectief voor het plaatsen op YouTube.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Tramongeluk op 22-08-1949 met Boedapester B 455 en werkwagen A 1052

Dubbel 8 filmpje van de ravage van een frontale botsing tussen twee trams in Zandvoort. Een werktram reed op het spoor richting Haarlem. De bestuurder van een uit Zandvoort komende tram had te laat in de gaten dat zijn spoor bezet was door die werktram (er was geen kennis van de aanwezigheid gegeven) en botste er in volle vaart tegenaan. De voorop rijdende Boedapester B 455 was licht beschadigd, de werkwagen A 1052 echter was total loss en werd in november 1949 aan de Leidsevaart gesloopt.

Met hartelijke dank aan de heer L.J.P. Albers van het NZH Vervoers Museum aan de Leidsevaart in Haarlem, die deze informatie heeft weten te achterhalen.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Bezoek aan Schiphol in 1958

Prachtige 8mm filmbeelden, ruim een halve eeuw geleden gefilmd door de heer Van Dijk uit Zandvoort en door hem ter beschikking gesteld als promotiemateriaal voor onze website. Digitaal gerestaureerd, gestabiliseerd en gemonteerd door ons. Met dank aan Filmcollectief voor het plaatsen op YouTube.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Oosterbeek in 1939

OOSTERBEEK – Bovenstaand filmpje kwamen wij tegen op een filmspoel en laat het landelijke leven van Oosterbeek in 1939 zien. Digitaal gerestaureerd, gestabiliseerd en gemonteerd door ons, met dank aan Filmcollectief voor de plaatsing op YouTube.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Het bloemencorso van 1967

Bovenstaand 8mm filmpje is gemaakt door de heer Van Dijk uit Zandvoort en toont de optocht van het Bloemencorso in de regio Kennemerland. Het is gemaakt in 1967 en digitaal door ons gerestaureerd, gereinigd, gestabiliseerd en gemonteerd. Met dank aan Filmcollectief voor het plaatsen op YouTube.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Suikerfabriek Dinteloord, van biet tot suiker

Korte documentaire over het verwerkingsproces van suikerbieten tot een eindproduct.  Met dank aan Filmcollectief voor het plaatsen op YouTube.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
Carnaval in Oeteldonk in 1959

OETELDONK – Bovenstaand filmpje kwamen wij tegen op één van de 24 spoeltjes, geschonken door mevrouw Korting uit Zandvoort. Het geeft een indruk van het carnaval in Oeteldonk met schitterende beelden van de oude Sint Jan.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off
The ABC of Aviation (9,5mm Pathé baby)

Dit 9,5 mm filmpje voor een Baby Pathé filmprojector, hebben wij overgezet en daarna gerestaureerd, gestabiliseerd en gemonteerd met een passend muziekje uit die tijd.

Gezien de leeftijd van het filmpje, 1925, is het opmerkelijk hoe goed het eindresultaat is geworden.

Category: Voorbeeldfilms  Comments off